De Nijlgans

Nijlgans 360KB (new window).
Zoals je al wel kunt zien, is de Nijlgans geen echte gans, maar lijkt meer op een eend;
Vergis je niet in de grootte, want deze gans is net zo groot als een normale gans, al kun je dat hier slecht zien. De Nijlgans komt oorspronkelijk uit Afrika, waar hij ... je raadt het al, langs de oevers van de Nijl vertoeft.

360KB (new window).
16-01-2005
3 dagen terug, iets van 22:00 'savonds, was het aan de herrie al duidelijk dat er ganzen aanwezig waren. In het donker schoven schimmen over het water, en wat het was zagen we vanmorgen voor het eerst.

360KB (new window).
Ze kunnen al broeden vanaf half januari (tot juni); dat is dus nu ...

360KB (new window).

Als je hij of zij hier zo ziet, heeft 'ie wel wat weg van een mandarijneend. Maar pas op, zoals deze hier loopt is 'ie wel een half metertje hoog hoor. Deze heer of vrouw waggelt alsof er alcohol in het water zit, en wat verder opvalt is dat zonder ogenschijnlijke aanleiding een ander plekje om te zitten wordt opgezocht. Dit gaat ook zo snel dat als je even met je ogen knippert je al niet meer weet waar hij/zij uithangt, want tegen het zand zijn ze echt moeilijk te ontdekken.

360KB (new window).
Maar het moet haast een vrouw zijn.

360KB (new window).
Over schutkleuren gesproken ...

360KB (new window).
Dit is een wat hoger plekje (slecht te zien want de foto is van nog hoger), en hier is meneer of mevrouw aan het besluiten om er maar weer eens van door te gaan;
Het is even over 10 'smorgens, en de partner is 1,5 uur eerder al vertrokken.
Tot nu toe (3 dagen) zijn beiden overdag steeds weg, en 'savonds weer aanwezig.

Home